onsdag 23 september 2009

F1 - snabb mediamobil från Acer

Lagom till premiären för Windows Mobile 6.5 kommer Acer med en kraftfull mobil med 3.8 tums skärm och 1 GHz-processor.

Acer ger sig in i segmentet för Windows-mobiler med stor skärm och väl tilltagen processor. Värst bland de som finns på marknaden idag får nog Toshiba TG01 anses vara, en modell som i likhet med Acer F1 ännu inte har hittat till Sverige, även om det finns tecken som tyder på att åtminstone den förstnämnda av dessa båda kommer att göra det.
F1 har en 1 GHz-processor från Qualcomm med modellnummer 8250, alltså samma som uppges finnas i HTC:s kommande värsting Leo. Det verkar dock som att Acer lär komma före HTC ut på marknaden. Den brittiska återförsäljaren Clove uppger på sin blogg att F1 ska börja säljas den 6 oktober och då kommer att kosta 339,25 pund, vilket motsvarar cirka 3900 kronor.
Förutom en snabb processor och en skärm med storleken 3,8 tum och wvga-upplösning, alltså 800x480 bildpunkter. Mobilen har en 5-megapixelkamera och led-blixt. Operativsystemet är som sagt Windows Mobile 6.5 och det är därför som datumet för säljstart har satts till 6 oktober.
Att den här typen av mobil har Wlan får anses som en självklarhet, liksom stöd för turbo-3G. Högsta hastighet vid nedladdning över mobilnätet är 7,2 megabit per sekund och vid uppladdning 5,7 megabit per sekund.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar