onsdag 23 september 2009

Nytt stök på Söderstadion

Fotboll, Allsvenskan, Hammarby - GAIS

FOTO:Bildbyrån

För andra gången på kort tid drabbades en allsvensk fotbollsmatch i Stockholm av en publikskandal. När Gais gjorde 2-0 tappade Hammarbyklacken tålamodet och domaren Martin Hansson beordrade alla spelare att lämna planen.

För andra gången på kort tid drabbades en allsvensk fotbollsmatch i Stockholm av publikskandal och avbruten match.

När Gais fick straff i 74:e minuten och Wanderson Do Carmo sköt 2-0 tappade Hammarbyklacken tålamodet. Mängder av bengaliska eldar och fyrverkeripjäser tändes, kravallutrustad polis var snabbt inne på planen framför läktaren och domaren Martin Hansson, Holmsjö, beordrade genast alla spelare att bege sig till omklädningsrummen.

Strax efter incidenten hotades vissa delar av klubbens styrelse på den motsatta läktaren. Flera av styrelseledamöterna valde att lämna läktaren, och polis kallades till platsen.

Matchen återupptogs efter ett ungefär tio minuteFotboll, Allsvenskan, Hammarby - GAISrs långt avbrott.

Matchen på Söderstadion är den andra på en dryg vecka som fått avbrytas i allsvenskan. Matchen mellan Djurgården och Malmö den 14 september fick avbrytas i tio minuter sedan flera hemmafans på Stadion kastat in föremål på planen och två fans tagit sig in hela vägen in på gräset.

Även efter match tog sig ett antal Hammarbysupportrar in på planen.

Våldsverkarna riskerar avstängning från matcherna och även fängelsestraff kan bli möjligt.

Påföljder för den förseelsen presenteras på torsdagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar