onsdag 23 september 2009

Ny seger för Barca

Zlatan Ibrahimovic har redan skrivit historia i Barcelona.
Som första spelare har han gjort mål i sina fyra första ligamatcher för klubben, som slog Santander med 4-1.

Det var borta mot Santander som anfallsstjärnan Zlatan Ibrahimovic fick göra sitt fjärde mål. Han slog därmed Hristo Stoichkovs 19 år gamla rekord, bulgaren gjorde mål i de tre första ligamatcherna under sin debutsäsong i Barcelona 1990/1991.Fotboll, spanska supercupen, Barcelona - Athletic Bilbao

Barcelona ångade på som vanligt på tisdagskvällen och hade sänkt Santander inom loppet av sex minuter i första halvlek. I den 21:a minuten skickade Lionel Messi in ett inlägg mot bortre stolpen som Ibrahimovic nickade in - 1-0. Bara sekunderna senare hade svensken ett skott i stolpen och efter ytterligare tre minuter fick han se Messi göra kvällens andra mål. Efter väggspel med Xavi placerade argentinaren enkelt in bollen bakom målvakten Tono.

Ibrahimovic var även inblandad i 3-0-målet, han klackade bollen till mittbacken Gerard Pique som stod friställd i straffområdet och bredsidade in bollen.

I början av andra halvlek trampade den svenske anfallaren snett i en närkamp och klev några minuter senare av, när matchen blåstes av var det ännu oklart hur illa skadan var. Även Messi byttes ut efter att han skickat upp 4-0 i krysset, sitt femte i ligan.
Santanders reducering stod Oscar Serrano för genom ett riktigt praktskott.