Fotboll, Allsvenskan, AIK - Hammarby

Guldvittringen blir bara starkare i AIK.

Tacka inhopparen Kenny Pavey för det.

Hans 2–1 (1–0)-mål skickade samtidigt Hammarby allt närmare superettan.

Pavey hade varit på planen i mindre än två minuter när han stötte in 2–1 sedan Kristoffer Björklund släppt retur.

Ett mål som kan ge engelsmannen en guldmedalj, ett mål som kanske skickar ned Hammarby.

Antonio Flavios fjärde mål på tio matcher sedan han kom till klubben i somras såg annars till att AIK segade sig förbi IFK Göteborg i toppen redan före pausen.

Bojan Djordjics högerhörna i 34:e minuten nickskarvades vidare av Jos Hooiveld. Vid bortre stolpen – och omarkerad – stötte Flavio in 1–0 med en bredsida.

Målet öppnade upp matchen. AIK vågade spelade ut medan Hammarby desperat chansade framåt i hopp om en kvittering.

Men med den i allsvenska sammanhang undermålige Freddy Söderberg som ensam anfallare var det ett företag dömt att misslyckas.

Först när Hammarby flyttade upp mer folk i andra halvlek började det hända saker. AIK bevakade alltmer sin sköra ledning – och det straffade sig.

José Monteiro lyfte in bollen på vinst och förlust från högerkanten, Simon Helg vräkte sig fram, hann före Markus Jonsson och nickade in 1–1 efter en timmas spel.

Elva minuter senare raderade Pavey ut värdet av den prestationen.

Med två omgångar kvar toppar AIK allsvenskan på 57 poäng, en före IFK Göteborg. Hammarby är fortsatt sist på 22, en bakom Örgryte och Djurgården.