söndag 25 oktober 2009

Blytung seger för Liverpool

Liverpool gick segrande ur striden mot Manchester United. Pressade Liverpool vann efter mål av comebackande Fernando Torreimages och David N'Gog.

Liverpool vann toppmötet i Premier League mot Manchester United. Det var ett Liverpool som kom till start utan lagkaptenen Steven Gerrard men Fernando Torres var tillbaka. I första halvleken hade Liverpool de bästa lägena. Vänstermittfältaren för dagen, Fabio Aurélio, sköt en frispark som Edwin van der Sar gjorde en jätteräddning på. Bara minuterna senare hade samma Aurélio ett bra nickläge men som hamnade i händerna på holländaren i United-målet. Efter Liverpools lägen tog bortalaget över matchen efter cirka 20 minuter och var det lag som ägde matchen vid den tidpunkten.

Efter en dryg timma var comebackande Fernando Torres målskytt. På en djupledsboll, mellan Vidic och Evra, rann Torres igenom och sköt in 1-0-målet till Liverpool. Efter målet tog Manchester United över matchen och pressade. Bortalaget bytte in Nani och Michael Owen för att försökta åstadkomma någonting framåt.

Antonio Valencia hade det bästa läget när han träffade ribban med sex minuter kvar av matchen. Och bara tre minuter senare var Michael Owen på väg igenom men Jamie Carragher drog ned honom, och Unitedspelarna, ville ha det till en målchansutvisning – men inte domaren. Gult kort fick Liverpoolkaptenen för dagen.

Nästan direkt efter missbedömde Nemanja Vidic en höjdboll och Dirk Kuyt var på väg igenom – men blev neddragen och Vidic visades ut. Detta var tredje raka gången som Vidic blivit utvisad mot Liverpool. Javier Macherano fick även han rött kört efter att dragit på sig två gula. Fjolårets Premier League-mästare lyckades inte att få in någon boll utan i slutminuterna kunde David N'Gog avgöra på en kontring. Tre blytunga poäng till pressade Liverpool.

 

Källa:Sportal

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar