söndag 25 oktober 2009

Gefle mest motiverat i ingenmansland

Gefle mot Trelleborg — en allsvensk match långt ifrån Fotboll, Allsvenskan, Gefle - Göteborgbåde guldstrid och bottenkamp. Men en niondeplats kan vara tillräcklig motivation.

Det visade Gefle som vann med 2—1 inför blott 2 108 åskådare hemma på Strömvallen.

Bakom hemmasegern stod två ovana målskyttar. Anfallaren Alexander Gerndt och vänsterbacken Andreas Dahlén gjorde båda sina första allsvenska mål.

23-årige Gerndt anslöt till Gefle förra sommaren men det första målet har låtit vänta på sig.

Matchen mot Trelleborg var 14 minuter gammal när Gerndt löpte sig fri på en långboll från Hjalmar Öhagen — lobben över den utrusande Trelleborgsmålvakten Viktor Noring var elegant och måltorkan därmed\~över.

1—0-ledningen i paus var välförtjänt, närmast i underkant. Gefle dominerade den första halvleken och skapade en handfull farliga chanser.

Ett skade- och avstängningsdrabbat Trelleborg gjorde ett blekt intryck.

Tidigt i andra halvlek kom 2—0, ett mål hur vackert som helst. Vänsterbacken Andreas Dahlén väggspelade med Alexander Gerndt och hittade luckan vid ena stolpen.

Gefle hade full kontroll och chanser för mer.

Då kom reduceringen som en blixt från klar himmel när en omarkerad Joakim Sjöhage nickade in 1—2 med tjugo minuter kvar.

Reduceringen fick fart på gästerna och skapade oro hos Gefle som ändå klarade av att hålla undan hela vägen.