söndag 25 oktober 2009

Mäktig upphämtning av Hammers

Arsenal hade West Ham nere för räkning, men det räckte inFotboll, Champions League, Arsenal - Villarrealte.

Arsenal var klara favoriter inför matchen mot West Ham i Londonderbyt trots spel på bortaplan och med bland annat Tomas Rosicky utanför laget.

När 45 minuter var spelade var det också lätt att se varför West Ham ligger i botten av tabellen med bara en ynka seger. Arsenal dominerade matchen totalt och hade också en betryggande ledning när det var dags för halvtidsteét.

1-0 kom efter en kvart när Bacary Sagnas inlägg boxades bort tämligen misslyckat av Robert Green rakt till Robin van Persie. Holländaren tackade och tog emot och satte bollen enkelt i mål efter Greens tavla.

West Ham var visserligen inte ofarliga och Arsenal bollrullande var ofta ganska ineffektivt men med knappt tio minuter kvar av halvleken var det dags för 2-0. Van Persie slog en hörna från vänster som William Gallas nådde först på och kunde nicka in från nära håll.

Inledningen på den andra halvlek var den första lik och Arsene Wengers mannar öste på med stort bollinnehav och en hel del inlägg från båda kanterna.

Med en kvart kvar såg det ut att bli en enkel seger för Arsenal, som hade bland annat Samir Nasri och Manuel Almunia på bänken, men då började det hända saker. En frispark från Alessandro Diamanti hittade fram till Carlton Cole vars panna skickade bollen in bakom Vito Mannone - 2-1.

Minuter senare var West Ham mycket nära att få straff när Abou Diaby gick vårdslöst fram mot Scott Parker. Domaren valde att fria, men kunde mycket väl ha blåst för en elvametersspark i det läget.

Möjligen gjorde det hans beslut lite lättare med tio minuter kvar när Alexandre Song den här gången var något okylig och träffade Carlton Cole bakifrån. Straff och upp stegade Diamanti som med ett perfekt vänsterskott fullbordade Hammers upphämtning.

Även slutskedet av matchen blev dramatiskt. Parker fick syna sitt andra gula kort med fem minuter kvar och på övertid fick van Persie ett drömläge, men hans nick parerades av Green i målet. Revansch för Green efter missen vid ledningsmålet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar