lördag 17 oktober 2009

Firma Dunne/Collins huvudspel sänkte Chelsea

Aston Villa vände underläge 0-1 till seger 2-1 mot Chelsea hemma på Villa Park i lördagens tidiga match. Matchhjälte blev James Collins som med sitt första mål i den vinröda tröjan säkrade tre poäng för Birminghamlaget.Fotboll, Premier League, Aston Villa - Chelsea

James Collins i all ära men det var veteranmålvakten Brad Friedel som kom att bli dagens stora snackis. Först genom att skänka bort ett mål till Chelseas anfallare Didier Drogba och sedan genom att agera levande vägg när Londonlaget pressade på som mest.

Nyförvärvet Richard Dunne kvitterade ledningsmålet efter halvtimmen spelad. Den irländske mittbacken låg som ett streck i luften och kunde efter en touch från Frank Lampard sätta pannan till och styra in bollen i hörnet.

De fasta situationerna kom att bli det som avgjorde till Villas favör då även mål nummer två kom efter en hörna. Chelseamålvakten Petr Cech kom på halvfart och Dunnes mittbackskollega James Collins kunde omarkerad nicka in 2-1.

Förlusten var Chelseas andra för säsongen och öppnar upp för Manchester United, som med en match mindre spelad kan gå om vig seger över Bolton senare på lördagen.

 

Källa:Eurosport

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar