lördag 17 oktober 2009

Özkan-strut ger AIK serietopp

Fotboll, Allsvenskan, AIK - Gefle

Foto:Bildbyrån

Han hade varit på plan i bara två minuter och tolv sekunder. Då fick Gabriel Özkan träffen Råsunda väntat på i nästan 70 minuter.

Målet betydde 1-0-seger mot Gefle och fortsatt guldläge för AIK i fotbollsallsvenskan.
AIK var aldrig på väg mot en förlust. Men mot en förlorad möjlighet.
Det var länge mållöst, regnigt och motigt på Råsunda.
Gefles målvakt Mattias Hugosson var som en vägg, och bollarna som nådde det sydamerikanska anfallsparet Iván Óbolo och Antonio Flávio nådde aldrig målet.


-Det var frustrerande. Vi tryckte på hela matchen - men till slut kom ju målet, sade Gabriel Özkan med ett brett leende efteråt.

När halva den andra halvleken hade spelats skickade AIK-tränaren Mikael Stahre in Özkan och plockade ut lagkaptenen Daniel Tjernström, som startade i stället för avstängde Dulee Johnson.


-Stahre sade åt mig att våga - och jag vågade.

Exakt två minuter och tolv sekunder senare låg bollen i mål.

Özkan - som ofta stått utanför laget i år på grund av en ljumskskada - skaffade sig extra yta då han utanför straffområdet mötte Gefles Hannes Öhagen, som minuten tidigare gått sönder och signalerat för byte.
-Jag gjorde ett skottfint och sedan var han borta. Det var min första bollkontakt, sade 23-åringen.

AIK-mittfältaren fick utrymme att ladda, och med ett precist och perfekt skruvat vänsterskott hittade han en sällsynt lucka bakom Mattias Hugosson.
Målet betyder guldläge inför avslutningen. AIK har nu fyra poäng ner till både Elfsborg och IFK Göteborg. Blåvitt kan krympa det avståndet till en poäng vid seger borta mot Malmö på måndag.


-Nu måste IFK vinna och de möter Malmö som är formstarka, analyserade Özkan tabelläget.

-Det är tre omgångar kvar och vi är djävligt nära guldet. Det är inget att hymla om, sade AIK-tränaren Mikael Stahre.


Bara gult för armbåge
Kanske läget varit annorlunda om domaren Daniel Stålhammar halat fram ett rött i stället för ett gult kort när AIK:s argentinske mittfältare Jorge Ortiz sänkte Gefle-anfallaren Daniel Westlin med en utfälld armbåge några minuter före 1-0-målet.

-Nja, sånt som händer, tyckte Gefle-tränaren Urban Hammar efteråt.
Han tyckte i och för sig också att Gefle hade svårt att skapa chanser på slutet då han ansåg att laget hade bollen för mycket, och Gefle hade bara bollen 41 procent av tiden.

TT

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar