lördag 17 oktober 2009

Målglatt Arsenal fick slita för segern

Arsenal gjorde vad laget skulle och besegrade Birmingham hemma med 3-1. Men segern satt långt inne och först i den 85:e minuten kunde Andrej Arsjavin avgöra för "The Gunners".

Hemmalaget fick en drömstart och tog ledningen med 2-0 efter Fotboll, Champions League, Arsenal - Villarrealendast 18 spelade minuter. Arsenal är det målgladaste laget i Premier League (27 stycken hittills den här säsongen), och spelar en extremt offensiv fotboll hemma på Emirates Stadium.

Robin van Persie tryckte dit ettan, efter att holländaren med viss tur fått med sig genomskäraren från Alexander Song, och Abou Diaby placerade dit tvåan i målvakten Joe Harts vänstra hörn. Matchen såg ut att vara vunnen men ett tveksamt ingripande av den unge målvakten Vito Mannone utnyttjades av Lee Bowyer, som kunde peta in reduceringen i slutet av den första halvleken.

Theo Walcott startade sin första match i ligan sedan comebacken från sin axelskada, men fick lämna planen med en eventuell knäskada efter att Liam Ridgewell gått in lite väl hårt bakifrån. Den vindsnabbe yttern ersattes av Andrej Arsjavin, som efter mycket om och men kunde avgöra tillställningen i matchens slutminuter. Innan dess hade "The Blues" stuckit igenom med flera farliga anfall som mycket väl kunde resulterat i ett kvitteringsmål.

Sebastian Larsson spelade hela matchen för Birmingham och gjorde en godkänd insats. Den svenske landslagsmannen var bland annat inblandad i Birminghams mål.

Källa:Eurosport.se