lördag 17 oktober 2009

Liverpool snuvat på poäng - av plastboll

Liverpool, utan storstjärnorna Steven Gerrard och Fernando Torres, förlorade för fjärde gången den här säsongen borta mot Sunderland. Darren Bent gjorde matchens enda mål med ett skott via en plastboll inslängd från publiken.Fotboll, Premier League, Sunderland - Liverpool

Redan i den femte minuten föll det märkliga målet. Darren Bent fick bollen i boxen och avlossade ett skott riktat rakt mot Liverpools målvakt Pepe Reina. Men skottet ändrade riktning grovt via en plastboll inslängd från publiken och spanjoren var chanslös.

Sunderland, som via 1-0-segern passerade Liverpool i tabellen, var nära att utöka hemmaledningen flera gånger. Darren Bent hade många chanser att bli tvåmålsskytt, men om han hade marginalerna med sig i den femte minuten, träffade han stolpen med dryga timmen spelad.

Domaren lade till sju stopptidsminuter och Liverpool fick en dubbelchans att kvittera. Men Craig Gordon i "Black Cats" mål räddade ett avslut vardera från Dirk Kuyt och David N'Gog.

Förlusten är Liverpools fjärde i höst på nio ligamatcher. Laget ligger åtta och är sju poäng efter serieledaren Manchester United, som besegrade Bolton med 2-1. Antonio Valencia gjorde sitt första mål för klubben när han satte 2-0 och även om Matthew Taylor reducerade med dryga kvarten kvar var segern aldrig hotad.

Källa:Eurosport.se