lördag 17 oktober 2009

Självmål räddade Bayern

Efter vad som kan bli årets kommunikationsmiss i Bundesliga gjorde Ru-Ri Cha ett otroligt självmål som gav Bayern München segern mot Freiburg på lördagseftermiddagen. Matchen slutade 2-1 till Münchenlaget.

Bayern München har inte imponerat inledningsvis i Bundesliga och även i lördagens bortamatch mot Freiburg hade laget stora problem, även om de rödvita fick med sig tre poäng hem till Münchenimage.

I den första halvleken blev laget ståendes med bollen på mittplanen utan att komma förbi Freiburgs kompakta försvar och det krävdes en kaotisk situation i Freiburgs straffområde för att Bayern München skulle kunna spräcka målnollan i den 42:a matchminuten. Simon Pouplin räddade ett skott och styrde bollen rakt ut i straffområdet till Thomas Müller som kunde placera bollen intill den högra stolpen.

I den andra halvleken spelade båda lagen aningen bättre och Freiburg valde att flytta upp spelet, vilket gjorde att kontringsmöjligheter skapades åt båda håll. Hemmalaget gjorde också matchens mål – i egen målbur. Ru-Ri Cha fick bollen på egen straffområdeslinje och när en Münchenspelare stressade Cha spelade han hem bollen mot egen målvakt. Pouplin förstod aldrig Chas baktanke och tittade snopet på när bollen rullade in i eget mål.

ROSENBERG INBYTT I SEGERMATCH

På tilläggstid reducerade Stefan Resinger för sitt Freiburg men närmre än så kom aldrig hemmalaget. För Bayern München, som idag saknade både Arjen Robben och Franck Ribery, finns fortfarande väldigt mycket att jobba på.
Svenske Markus Rosenberg byttes in i den 53:e matchminuten när hans Werder Bremen tog emot Hoffenheim. Rosenberg fick aldrig nätkänning men hade två avslut mot mål i en match som Bremen vann med 2-0.