fredag 23 oktober 2009

GAIS tappade segern på stopptid

Fotboll, Allsvenskan, Gais - Malmö

Varken Gais eller Malmö FF hade längre kniven på den allsvenska strupen. Ändå var det två hungriga lag som möttes och spelade 1-1 i Göteborg på fredagen.Hemmalaget tog ledningen redan i mitten av första halvlek, men gästande Malmö gav inte upp. Skåningarna slet, och slet - och till slut kom utdelningen.

Efter osannolikt många brända chanser fick Malmö en straff som Wilton Figueiredo säkert slog in bakom Dime Jankulovski i den 89:e minuten.

Äran? En mer lukrativ placeringsbonus? Inget av lagen hade väl egentligen mycket mer än så att spela för. Europaplatserna hamnade förmodligen utom räckhåll för Malmö i och med förlusten mot IFK Göteborg, och Gais hade i sin tur åtta poäng ner till Örgryte under kvalstrecket med tre omgångar kvar.

Trots det var det två taggade lag som drabbade samman på Gamla Ullevi. Malmö var giftigast inledningsvis och kunde mycket väl ha tagit ledningen.

Men efter en trevande start kom Gais igång - och i den 24:e minuten nådde bollen Pär Ericsson strax utanför straffområdet: Anfallaren spelade snabbt vidare till höger där Mattias Lindström kom farande och drog till ett lika hårt som otagbart skott förbi Malmös keeper Dusan Melichárek, ordinarie i skadade Johan Dahlins frånvaro.