fredag 23 oktober 2009

Hysén bakom Blåvitt-segern

Fotboll, Allsvenskan, Brommapojkarna - IFK Göteborg

Kim Christensen kan inte bara flytta stolpar och göra drömräddningar. IFK Göteborgsmålvakten är ett offensivt vapen också. Passningen till Tobias Hyséns mål mot Brommapojkarna (3—0 till slut) innebär att det är fördel "Blåvitt" i guldstriden.

Det är inte säkert att det blir guldpytt på Kamratgården i november, men om det inte blir det är det knappast Tobias Hysén eller Kim Christensens fel.

Youtubeklippet där Christensen flyttar målstolparna har gjort honom till världskändis, och räddningarna mot Malmö FF var bland de vassaste han gjort i karriären.

Efter en jämn första halvlek där BP hade de flesta farliga chanserna slog dansken till i början av andra.

Efter ett bra BP-anfall sköt Miiko Albornoz tätt utanför. På den efterföljande insparken slog dansken en lång boll mot Tobias Hysén — just då vikarierande ensam anfallare — som efter en studs kunde rulla in bollen bakom Benny Lekström i BP-målet.

Och det roliga slutade inte för Hysén där och då.

Tio minuter från slutet låg han bakom 2—0-målet, när nyinbytte Niclas Alexandersson, 38 år ung, gjorde sitt första allsvenska mål för året. Därefter avgjorde Hysén definitivt matchen med sitt 3—0-mål, sitt 16:e för året.

IFK Göteborg leder nu allsvenskan, två poäng före AIK — som dock har en match mindre spelad.