måndag 26 oktober 2009

Ingen Foppa i Modo

Peter Forsberg kommer med allra största sannolikhet inte att spela något mer i Modo den här säsongen. "Peter berättade för mig att det till 95 procent är klart att han inte spelar med Modo den här säsongen", säger tränaren Miloslav Horava till Aftonbladet.

I lördags förvärrades Modos kris ytterligare när man förloraimagede med 3-0 borta mot Skellefteå. Klubben har de senaste veckorna hoppats på ytterligare en comeback från Peter Forsberg, men tycks ny ha slutat drömma.

Enligt klubbens huvudtränare Miloslav Horava tyder just nu väldigt lite på att Forsberg kommer att ansluta till klubben under säsongen.

- Peter berättade för mig att det till 95 procent är klart att han inte spelar med Modo. Det var bra för laget att han var så tydlig, nu vet de övriga spelarna att det inte kan räkna med någon Peter Forsberg, säger Horava till Aftonbladet.

Forsberg gjorde tre matcher för Modo när säsongen inleddes men har inte kunnat spela mer för att kunna hålla dörren öppen för NHL-spel. Sedan förra veckan tränar han med klubbens juniorer. Anledningen är att han inte vill störa laget i ett oerhört prekärt läge, av samma anledning tänker han inte spela med klubben mer i år, uppger Horava.

- Peter förklarade för mig att han inte ville skada laget, och det tycker jag var stort av honom, säger Horava.

Markus Näslund har också flaggat för en comeback men än så länge är det upp till Modos egna spelare att försöka lösa krisen.

- Ingen frälsare kommer in och ska rädda oss, utan det är spelarna vi redan har i truppen som måste vända det här. Om Peter plötsligt ändrar sig är det enbart en bonus.

Källa:Eurosport.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar