måndag 26 oktober 2009

Berg tvåmålsskytt

image

Marcus Berg gjorde två mål och såg länge ut att bli stor matchhjälte för sitt Hamburg borta mot Schalke 04. Men Kevin Kuranyi förstörde kvällen för svensken med sitt 3-3-mål i matchminut 90. "Vi förlorar två poäng i dag", säger Berg till Eurosport.

I veckan avgjorde Marcus Berg Europa League-matchen borta mot Celtic med tillställningens enda mål. Och storformen håller i sig för svensken, som dock blev blåst på hjälterollen i den andra halvleken.

Hamburgs David Rozehnal blev tidigt utvisad och på den efterföljande frisparken kvitterade hemmalaget till 2-2. Schalke öste på för ett ledningsmål med en man mer på planen - men då kontrade Berg i stället in ledningsmålet för gästerna. Svensken frispelades i djupled av Zé Roberto och rullade in 3-2 mellan benen på målvakt Manuel Neuer.

Kevin Kuranyi förstörde dock Hamburgs och Bergs fest. Anfallaren nickade in 3-3 den 90:e matchminuten och snuvade bortalaget på segern och serieledningen.
- Det känns som att vi förlorar två poäng i dag, vi är besvikna. Jag är såklart glad över att jag gör mål men alla är lite besvikna nu, säger Berg till Eurosport.

Svensken gav Hamburg ledningen 26 minuter in i matchen när han styrde in Eljero Elias inspel. HSV gick till halvtidsvila med 2-0 men tappade alltså till 2-2 i andra halvlek innan Berg åter gav Hamburg ledningen.

- Jag har en bra chans vid 2-0 där jag borde göra mål och avgöra matchen. Det är små detaljer som avgör, säger Berg.

Källa:Eurosport