måndag 26 oktober 2009

Superclásico slutade oavgjort

En av årets stora höjdpunkter avgjordes inatt.image

Efter en trevande inledning från båda lagen tar River Plate kommandot över matchen. Unge Diego Buonanotte och veteranen Marcelo Gallardo samarbetar bra och hotar Boca Juniors backlinje vid flera tillfällen.

I den 24 minuten fälls Buonanotte i straffområdet och domaren pekar på straffpunkten. Boca-spelarna protesterar men straffen är korrekt dömt.

Ariel Ortega tar sikte mot målvaktens vänstra hörn. Straffen är för löst. Bocas målvakt Abbondanzieri slänger sig och lyckas stöta bollen till hörna.

Bara fyra minuter senare får River en farlig frispark några meter utanför straffområdet. Det är återigen Buonanotte som blivit nerdragen.

Marcelo Gallardo tar hand om frisparken. Han smeker bollen i en båge över den hoppande muren och in i mål. Abbondanzieri slänger sig men missar bollen precis. Ett fantastiskt vackert frisparksmål.

Precis innan halvtidsvilan visas Rivers högerback Christian Villagra ut.

Andra halvlek inleds med ytterligare en utvisning. Den här gången är det Bocas paraguayanska mittback Julio Cácares som får syna det röda kortet.

Nu vaknar plötsligt Juan Roman Riquelme och sätter fart på sitt Boca Juniors som tar över mer och mer. De dominerar spelet men lyckas inte skapa några riktigt farliga målchanser.

Lagets super-målgörare Martin Palermo har inte fått spelet att fungera under hela matchen men i 63 minuter stiger han fram och kvitterar.

Palermo har tendensen att göra mål när man minst anar det. Han är van att göra de viktiga och avgörande målen. Så även den här kvällen.

River Plate var på väg mot sin första Superclasico vinst på två år men inte heller den här kvällen skulle resultatet gå deras väg.

Efter flipperspel i Rivers straffområde hamnar bollen framför Martin Palermos fötter. Han klipper till och bollen går längs marken in i vid målvaktens högra stolpe.

Boca Juniors trycker efter målet på för seger. Men kommer aldrig riktigt nära. River har sina chanser. Men när Buonanotte och byts ut med en kvart kvar av matchen tappar de helt sitt anfallsspel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar