torsdag 15 oktober 2009

Portugal sänkte Sveriges drömmar om VM-spel!

image

Portugal gjorde sin plikt och vann mot Malta. Nu väntar ett ovisst kval. Men för Sverige tar VM-drömmen slut och man får ladda om sina batterier till EM-kvalet nästa höst. Portugal blickar i alla fall mot Sydafrika och vi får väl ändå hoppas på en trevlig VM-sommar för oss portugiser.

Till måstematchen mot Malta hade Carlos Queiroz valt att ta ut följande spelare i startelvan. i målet Eduardo, mittbackar denna afton var Carvalho och Pepe. Kvällens överraskning var att Veloso fått ta vänsterbackspositionen och Bosingwa högerbackspositionen.
På mittfältet hittade vi Deco, Simão, Pedro Mendes, Nani och Raul Meireles. På topp hittade vi Liedson.

FÖRSTA HALVLEK
Portugal började i ett våldsamt tempo, Nani och Simao lyckades få till ett bra amarbete och Malta kippade efter andan. Nani får ett par bra chanser men Malta håller undan.
Portugal fortsätter att pressa tillbaka malteserna och det luktar portugisiskt mål lång väg Nani och Liedson tillsammnas med Simao är de som varit bäst efter 15 minuters spel.
I den 14 minuten gör Portugal de så viktiga första målet. Nani målskytt. Deco petar in en boll som Pace missar och som Nani snappar upp fintar och skjuter sedan in  1-0 längs marken otagbart för Hoggs i Malta-målet. Skönt.....
30 tusen portugiser på läktarna i Guimarães, stämningen är på topp efter 20 minuters spel.
Raul Meireles kan nästan i den 20 minuten punktera Sveriges chanser till VM -spel men missar. Samtidigt är Maltas anfallsstrategi lätt att läsa, de spelar upp alla bollar på en ensam Mifsud.
Portugal kämpar och sliter och dominerar helt matchen. Liedson har inte imponerat de sista 15 minuterna. Nani verkar ha tagit på sig Ronaldos plats och fyller ut den väl ikväll.
I den 31 minuten rundar Simao sin bevakare men får till en tamt skott framför Hoggs. Liedson ger svar på tal, har ett bra läge men missar igen.