torsdag 22 oktober 2009

Rött kort ställde till det för Wolfsburg

En ringrostig Grafite såg ut att kosta hemmalaget poängen mot Beşiktaş.image

Wolfsburg har inlett sin första sejour i Champions League på ett mycket övertygande sätt. Efter att Grafite hade en magisk afton hemma på Volkswagen Arena i den första omgången mot CSKA Moskva, tre mål för brassen, så stod laget för en stark insats på Old Trafford senast och kunde med lite tur ha fått med sig en poäng därifrån.
Ikväll väntade Beşiktaş på hemmaplan och Wolfsburg hade verkligen chansen att koppla ett ordentligt grepp om andraplatsen i gruppen bakom Manchester United.
Hemmalaget inledde också matchen bäst med Zvjezdan Misimovic som stor speluppläggare - ikväll även som avslutare. Bosniern var laget klart bästa spelare de första 45 minuterna och var inblandad i så gott som allt som hemmalaget tog sig för offensivt. Edin Dzeko störde gästane Beşiktaş baklinje i luften medan anfallskollegan Grafite såg något ringrostig ut.
Men de riktigt heta chanserna saknades i den första halvleken och de turkiska mästarna ställde mycket av sitt hopp till den kvicka duon Nihat och Bobo på topp. Men ingen av dem hotade Benaglio nämnvärt i den första halvleken.
Den andra halvleken inleddes i ett högt tempo som inget av lagen egentligen behärskade. Felpassar och böljande spel gjorde utgången oviss och spelet värmde knappast. Och hemmalaget, som ändå var det spelförande laget, fick backa hem och slå vakt om en poäng när Grafite fick rött kort av domare Roberto Rossetti efter en armbåge med en dryg kvart kvar av matchen.
Efter utvisningen så tog gästerna över initiativet och låg i slutet av matchen på mot Benaglio i Wolfsburgsmålet för att försöka få med sig tre poäng hem till Istanbul. Men matchen slutade mållöst, ett resultat som ingen egentligen ska vara speciellt nöjd med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar