fredag 31 juli 2009

0-0 mellan Malmö och AIK

Än en gång tvingas vi MFF:are konstatera att vårt lag gjort en fantastisk fotbollsmatch utan att vinna.

 

AIK är allsvenskans mest effektiva lag stod det att läsa i programbladet inför matchen mellan MFF och AIK. Trots att laget precis som MFF haft problem med målskyttet under första halvan av årets allsvenska så ligger man på en fjärde plats i tabellen med häng på topplagen. Lagets tränare Mikael Stahre menar att spelet kan bli bättre, men är såklart nöjd med sitt lags poängskörd så här långt.
För MFF är det precis tvärtom. Man har visat upp en skrämmande ineffektivitet i matcherna. Trots att man spelat en fin fotboll och haft många målchanser har man inte lyckats vinna. Laget har som mål att hamna topp fyra, men har istället fått finna sig i att slåss på den nedre halvan.
Efter 3-0-segern mot Halmstad tidigare i veckan var vi därför många MFF:are som hoppades att det nu skulle vända för Malmö. Inledningsvis i matchen mot AIK talade också mycket för att så skulle bli fallet. MFF dominerade matchen från första stund och radade upp målchanser.
På topp spelade Edward Ofere för andra matchen i rad. Han gav MFF:s anfallsspel tyngd, visade upp en stor rörlighet och hade flera bra möjligheter att ge MFF ledningen i den första halvleken. Bästa chansen kom i den 36:e minuten på ett inlägg från Daniel Larsson som Ofere nickade strax ovanför ribban.

 

Läs mer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar