fredag 31 juli 2009

Elfsborg besegrade Braga

När IFK Göteborg klantade bort chansen för övertag i sin matchserie visade serieledarna i Borås hur fotboll skulle spelas. Ett mer eller mindre chanslöst Elfsborg på förhand skulle åka ner till Portugal för att hålla nollan mot Braga, men laget ville annat och vann med 2-1.

Då många dömt ut Elfsborgs chanser nere i Portugal på förhand var det upp till bevis för laget. Med tunga avbräck i truppen som Mathias Florén och Martin Ericsson, var det en något annorlunda uppställning som Magnus Haglund ställde på benen. Daniel Mobaeck fortsatte som högerback, Johan Karlsson gick in som vänsterback och Daniel Nordmark spelade offensivt centralt på mittfältet.
Dánielssons första mål i Elfsborg
Elfsborg fick en dröminledning i matchen då endast kvarten var spelad när Helgi Dánielsson gjorde sitt första mål i Elfsborgströjan. Sedan tidigare hade Helgi visat i Öster att han hade ett fint skott, något som han inte visat i Elfsborg. Nu fick Helgi på ett riktigt fint skott efter James Keenes inspel som nickades bort av mittback i Braga. Dánielsson måttade volleyn från 25 meter, och bollen gick snyggt in längs marken bakom en ställd Braga-målvakt.

 

Läs mer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar