fredag 31 juli 2009

Tung förlust för Göteborg

Vad ska man egentligen säga efter en sådan här match? IFK Göteborg tappar ännu en gång i andra halvlek och chanserna till avancemang är nu väldigt små.
- Det kommer att bli väldigt svårt nere i Israel säger Stefan Rehn efter matchen.

Det var med glädje som man tog sig till Gamla Ullevi idag, det var äntligen uppehåll i Göteborg och dags för Europaspel igen. Men nu ett par timmar efter matchen känner man sig fortfarande helt tom. Hur kunde det gå så fel? Någon underskattning var det inte tal om innan matchen då spelarna visste att Tel Aviv är ett mycket bra lag. Men på hemmaplan där IFK Göteborg inte hade tappat en enda poäng, där skulle man väl ändå kunna få med sig ett bra resultat?

Cirka 7600 åskådare (ganska dålig publiksiffra) hade bänkat sig på Gamla Ullevi idag för att följa lagets Europaäventyr. Bägge lagen visade direkt att de satsade på att vinna matchen, det smällde friskt i varje duell och det dröjde inte länge förrän det första gula kortet var utdelat. Det var hemmalaget som skapade de flesta chanserna inledningsvis men Israelerna var långt ifrån ofarliga framåt. Det nya försvaret med Turunen och Sigurdsson som mittlås såg darrigt ut redan från början och det saknades en hel del i kommunikationen.
Men efter 21 spelade minuter kommer djupledsbollen mot Hysén som ur misstänkt offsideposition kan placera in 1-0 med högerfoten bakom Vincent Enyeama i Hapoel Tel Avivs mål. Det märktes i den första halvleken vilket lag som var i full gång med sin säsong och vilket som inte var det. Detta skulle dock ändras i den andra halvleken. Men trots en del farliga chanser från bortalaget så kunde IFK Göteborg gå till pausvila med en 1-0 ledning. Men en fotbollsmatch spelas i 90 minuter och inte i 45. Göteborg har tappat flera matcher i år i den andra halvleken och nervositeten inför andra halvleken var påtaglig.