söndag 30 augusti 2009

Åtvidaberg föll på hemmaplan

Åtvidaberg förlorade igår på hemmaplan mot Falkenberg. Åtvidaberg hade mycket boll i den första halvleken, och laget skapade en hel del chanser. Åtvidaberg valde att spela med Dejan Došlić ensam på topp. Falkenberg spelade väldisciplinerat i försvaret, och laget anföll med mycket folk när tillfället gavs. I den 10:e minuten skapade FFF sin första farlighet, när Tobias Nilsson drog på ett distansskott, som gick strax utanför. Åtvidaberg hade kommandot i den första halvleken. Laget skapade massor med hörnor, men få av dessa blev farliga. Gästernas försvarsspel var mycket bra under hela matchen, och när Åtvidaberg kom till avslut, då stod Stojan Lukić i vägen.
Den första halvleken var ganska tempofattig, och det berodde främst på att gästerna backade hem, och krympte ytorna. Åtvidaberg hade egentigen ingen bra lösning på det under hela matchen. Närmast mål för Åtvidaberg var Jesper Arvidsson som i den 37:e minuten hade ett bra skott, som Lukić gjorde en bra räddning på.
Hemmalaget hade övertaget även i början av den andra halvleken. I den 49:e minuten spelade Došlić fram Haris Radetinać, som med en yttersida träffade stolpen. I mitten på den andra halvleken jämnade Falkenberg ut spelet, och hemmalaget hade svårt att komma till några farligheter. Falkenberg i sin tur började ta för sig allt mer och mer. I den 64:e minuten sköt var Falkenberg nära att ta ledningen i matchen. Peter Nilsson sköt från distans, Henrik Gustavsson i hemmamålet räddade, men på returen höll sig Stefan Rodevåg framme, men han sköt över.
Åtvidaberg gjorde dubbelbyte i den 65:e minuten, och gick över att spela med två anfallare på topp. Inhopparen Viktor Prodell hade en bra möjlighet i den 67:e minuten, men Stojan Lukić stod som så många gånger förr i vägen.
Tre minuter senare tappade Åtvidaberg bollen på mitten, och Falkenberg kontrade. Robin Ganemyr rann igenom, och placerade in ledningsmålet. Efter målet blev hemmaspelarna stressade, och spelet låste sig. Åtvidaberg fick aldrig något flyt i sitt spel. Viktor Prodell och Christoffer Karlsson försökte med skott från distans, men båda sköt utanför.
I den 78:e minuten spelade Peter Nilsson fram David Svensson, som ökade på till 0-2. Efter det började Åtvidaberg satsa allt mer framåt, och i den 80:e minuten sköt Kristian Bergström i stolpen. David Svensson fastställde slutresultatet i den 83:e minuten.
I och med segern hakade Falkenberg på toppstriden, och ligger nu bara tre poäng efter Åtvidaberg. Åtvidaberg möter i nästa omgång IFK Norrköping på bortaplan.