söndag 30 augusti 2009

Elm vinnare i sin sista match med Kalmar

Fotboll, allsvenskan, Kalmar - Hammarby FOTO:Bildbyrån

Kalmar besegrade Hammarby tidigare idag på hemmaplan. Det var matchen då Rasmus Elm tackade för sig. Rasmus Elm byttes ut i slutet av matchen, och han hyllades av hemmapubliken både under och efter matchen.
- Det är fantastiskt, men samtidigt tråkigt att det är över nu. Jag får tacka alla för det fina mottagandet. Det har varit helt underbara år i Kalmar, säger Rasmus Elm till PPV.

Tillbaka till matchen då. Den första halvleken var spelmässigt en jämn historia. Det stora skillnaden var att Kalmar gjorde mål på sina lägen.

Efter drygt en halvtimme spel missade Hammarby i försvaret, och Tobias Eriksson kom igenom. Han placerade bollen mellan benen på Shaaban. Bara två minuter efter det ökade Kalmar på till 2-0. Återigen var det Hammarbys försvar som bjöd på ytor och tid. Daniel Mendes fick god tid på sig, innan han skickade iväg en projektil som satt i krysset.

Hammarby hade som vanligt svårt att skapa klara målchanser. Två minuter innan pausvilan gjorde hemmalaget sitt tredje mål i matchen. Ricardo Santos fick på ett bra skott, som Shaaban räddade. På returen dök Tobias Eriksson och tryckte in bollen i mål.

I den andra halvleken försökte Hammarby att lyfta upp spelet, men hemmalaget hade bra kontroll på händelserna. Kalmar vann matchen och det var en odiskutabel seger.