söndag 30 augusti 2009

Ny seger för Häcken

Fotboll, Allsvenskan, Halmstad - Häcken

Häcken vann med 4-0 borta mot Halmstad i en match där klasskilnaden var enorm. Halmstad började bra, men lyckades inte skapa några vassa chanser.

Istället tog Häcken ledningen efter att Christian Järdler slarvar med bollen vid det egna straffområdet. Chibuike tog bollen och frispelade sedan Paulinho som iskallt la upp bollen i högerkrysset.

I den 30:e minuten blev Jonas Henriksson mycket snyggt frispelad av Chibuike, Henriksson rundade den utrusande Karl-Johan Johnsson och rullade in bollen i öppet mål.

Häcken kontrade sönder Halmstad under den första halvleken. I den 39:e minuten kontrade Häcken. Paulinho vände bort Sævarsson och spelade fram Erik Friberg som löpte mellan Halmstads mittbackar och slog in 0-3 mitt i mål, retfullt nära den utrusande Karl-Johan Johnsson.

Efter det började hemmaklacken skandera:

- Avgå Janne Avgå Janne.

I den 42:a minuten blev hemmaspelaren Christian Järdler utvisad, och då lämnade stora delar av publiken Örjans Vall.

I den 54:e minuten kunde Jonas Henriksson ohotat nickskarva in 0-4.

Häcken gick i och med seger förbi Helsingborg upp på en imponerande femteplats i tabellen, dock med en match mer spelad. Halmstad får nog åter börja snegla mot lagen bakom i tabellen.