söndag 30 augusti 2009

Göteborg krossade Elfsborg

Fotboll, Allsvenskan, IFK Göteborg - Elfsborg

Göteborg krossade Elfsborg i den andra halvleken där man gjorde hela fyra mål med bud på fler. Efter en spelmässigt jämn första halvlek där intensiten var hög så blev spelet bättre i den andra med samma kampanda. Göteborg tog ledningen i den 55:e minuten efter en fin frispark från Hjálmar Jónssons som först via vänsterstolpen gick in i mål via Ante Covic.

Två minuter efter det målet small det till igen bakom Covic när Hannes Stiller fick två chanser på sig nära målet att trycka in bollen i nät.

Elfsborgs försvarsspel var inte rent ut sagt uselt och 3-0-målet var en riktig bjudning av Covic i den 65:e minuten när han tvekade på ett frisparksinlägg från Stefan Selakovic där Stiller knoppade in bollen. Två mål från Stiller assisterad av Selakovic.

Matchen var avgjord efter Stillers andra mål i matchen och hemmalaget kunde fastställa slutresultatet 4-0 efter ett vackert mål från skytteligaledare Tobias Hysén som med ett direktvolleyskott överlistade den övergivne Covic.

Göteborg gick upp på en andraplats i tabellen - en poäng bakom serieledande AIK. Elfsborg petades därmed ned på en tredjeplats - en poäng bakom IFK.