Sundsvall inledde matchen bäst, och i den 5:e minuten spelade Aziz
ribban. I den 14:e minuten sköt Skulason ett bra skott, men Bakiu i
målet gjorde en bra räddning. Sundsvall skapade ett par farligheter
även på hörnorna. I den 30:e minuten tog Sundsvall ledningen. Bollen
kom ut till Aziz Corr Nyang, som via en Norrköpings spelare sköt
bollen i mål. I den 35:e minuten kvitterade Norrköping. Tre
hemmaspelare gick på samma boll, och en av dessa spelade fram Mikael Roth som satte dit kvitteringen. 1-1 i det här läget var mycket orättvist, då det här var första chansen som Norrköping skapade.
Efter målet jämnades spelet ut något. Hemmalaget hade inte lika stor dominans som i början av matchen.
Den andra halvleken blev spelmässigt sämre. I den 62:a minuten kom en matchavgörande situation. Aziz Corr Nyang sköt bollen, och det uppstod kalabalik på mållinjen. Domaren blåste för mål, men frågan är om bollen var inne. Samtidigt vinkade den assisterande domaren för offside. Hur som helst så godkändes målet, vilket var fel då man på tv-bilderna såg att bollen inte var över mållinjen. Efter det försökte Norrköping att lyfta upp spelet, men lyckades inte skapa några heta målchanser. I den 63:e minuten fick Norrköping en man utvisad, och efter det kontrollerade Sundsvall matchen. Aziz Corr Nyang gjorde i den 73:e minuten sitt och Sundsvalls tredje mål i matchen.

Det blev även slutresultatet i matchen. I och med segern gick Sundsvall tillfälligt förbi Åtvidaberg i tabellen. Laget ligger nu på andra plats. Åtvidaberg har dock en match mindre spelat.