torsdag 6 augusti 2009

Debuten avklarad för Berg

Fotboll, Kval till Europa League, Hamburger SV-Rande

Då var debuten avklarad. Marcus Berg spelade 90 minuter när hans Hamburg förlorade mot danska Randers med 0-1 i Europa League-kvalet. Matchens enda mål gjordes av en Berg - dessvärre Sören Berg.

Magsjuka stoppade Marcus Berg i tyska cupen, men på torsdagen var det dags att debutera för Hamburg i Europa League-kvalet. Tyskarna vann första mötet mot Randers med 4-0 och det spelade därför mindre roll att danskarna lyckades vinna med 1-0 i svenskens nya hem HSH Nordbank Arena.

Berg spelade 90 minuter och var som piggast i matchinledningen. Eller vad sägs om tre avslut på mål första kvarten. Närmast ett mål kom värmlänningen i den 13:e minuten när han fick på en stenhård slängnick mot Randers målvakt, som dock fick bollen rakt på sig och räddade.

Bergs namn dök dock upp i målprotokollet. En viss Sören Berg. Matchens enda mål föll i den 35:e minuten när Sören Berg sköt via Hamburg-försvararen Joris Mathijsen vilket helt ställde målvakten Wolfgang Hesl.

Efter en anonym period blixtrade Berg till i den 57:e minuten när han stressade en Randersback till ett misstag, snodde åt sig bollen och försökte fräckt lobba målvakten.