torsdag 6 augusti 2009

Messi bakom bakom Barcas seger

Lionel Messi låg bakom Barcelonas 4-0 seger i nattens match mot Seattle. Det var dock Seattle som skapade matchens första mål chans. I den 3:e minuten kom Nate Jaqua i bra läge, men han sköt utanför. Barcelona var det bättre laget matchen igenom. I den 21:a minuten placerade Messi in 1-0 för Barcelona. Med fem minuter kvar av den första halvleken ökade Messi på till 2-0. Xavi spelade bollen över backlinjen rakt på Messis vänsterfot och argentinaren satte sitt och Barcelonas andra mål.

Pep Guardiola använde även i denna matchen elva byten och tempot sänktes drastiskt i andra halvlek. När kreatörer som Xavi och Messi går av vore det märkligt om det inte syns och märks i farten i anfallsspelet. I den 74:e minuten ökade Barcelona på till 3-0. Pedro slog en boll till Jeffren som plockade med sig den på bröstet och gjorde som han gjort i två tidigare matcher i rad, mål. I slutet av matchen fastställde Pedro slutresultatet när han slog in en retur på Maxwells skott.