torsdag 6 augusti 2009

Dagens höjdare: Elfsborg

Idag är det extra svårt att välja "dagens höjdare". Francesco Totti gjorde tre mål för Roma, som vann med hela 7-1 på bortaplan mot Gent. Aziz Corr Nyang ledde Sundsvall till seger mot Norrköping med sina tre mål.
Jag väljer ändå Elfsborg till dagens höjdare. När ett svenskt lag har med sig ett bra resultat så klantar dem till det, som Helsingborg. Laget ledde borta mot Sarajevo, men tappade. Sen ska vi inte prata om Göteborgs insats och då framförallt i den första matchen. Jag tycker att lagen är fega, och vågar inte spela offensivt.
Det gjorde Elfsborg mot Braga. Lagets insats borta var mycket bra, men kvällens insats var ännu bättre. Laget valde att inte lägga sig och bara försvara sin 2-1 ledningen från första matchen. Elfsborg hade taktiken klart inför returen, och den fungerade till 100 procent. Vänta ut Braga högt och inte långt på egen planhalva, för att sedan ställa om blixtsnabbt.
Elfsborg spelade ganska osvenskt så att säga och det var det som förde laget vidare. Entligen är fanns det ett lag som vågade stå upp, och vågade spela eget spel. Hatten av för Haglund på bänken. Hoppas bara att laget vågar spela så även i fortsättningen för då kan Elfsborg gå långt.

Det var allt från mig för idag. Imorgon början Bundesliga och det kommer lite rapporter därifrån under morgondagen. På återhörande imorgon.
Bloggat från min Iphone 3Gs

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar