måndag 17 augusti 2009

Bortaseger för Häcken

Fotboll, Allsvenskan, Malmö - Häcken

Häcken stod för en fin prestation när man tog tre poäng borta mot Malmö i augustiregnet.

I den 6:e minuten skapade hemmalaget matchens första farlighet. Wilton Figueiredo fick skottläge från ca 20 meter. Han fick en bra träff, men skottet gick rakt på Christoffer Källqvist som räddade, och returen rensades undan av försvaret. Fyra minuter senare var Häcken nära att ta ledningen. En boll lyftes in till Mathias Ranégie som nickade den mot mål. Johan Dahlin räddade bollen och stötte den på den framrusande Jonas Henriksson och ut till en inspark. I den 17;e minuten kom matchens första mål. Det var bortalaget som genom Tom Söderberg tog ledningen. Tom Söderberg nickade in ettan efter en bra slagen hörna. Efter målet jagade Malmö en kvittering. I den 28:e minuten sköt Ricardinho ett distansskott som gick strax över. I anfallet efter stressade Jonas Henriksson, Gabriel i hemmalaget. Efter ett motlägg gick bollen mot mål, och Dahlin i Malmö målet tvingades till en kvalificerad räddning.

Efter det skapade Malmö två kanon chanser. Först kom Ofere igenom och blev fri med Källqvist. Källqvist kom dock bra ut och räddade i sista stund. I anfallet efter var Ofere mycket nära att nicka in kvitteringen, men även den här gången stod Källqvist i vägen.

Tre minuter senare fick Källqvist kapitulera. Ricardinho slog en frispark från 20-meter tätt intill stolpen, och det var otagbart för Källqvist i målet. I den 35:e minuten fick Josef Karlsson iväg ett skott, som touchade på täckande Ulrich Vinzents och tvingade Dahlin till en ny räddning.

1-1 stod sig halvleken ut.

Sex minuter in i den andra halvleken tog Häcken ledningen i matchen. En lyftning nådde fram till Peter Nyström som nickade bollen rakt upp i luften. När den kom ner blev det kalabalik och på något sätt fick Paulinho bollen framför sig och stötte in den i mål från nära håll. Fem minuter senare fick Jonas Henriksson ett friläge, men Dahlin i målet gjorde ännu en fin räddning.

I den 77:e minuten träffade Ofere burgaveln med ett skott från dåligt vinkel. Tre minuter senare var Figueiredo nära att kvittera, när hans skott touchade på en försvarare och gick strax över.

Malmö tryckte på för ett kvitteringsmål i slutet av matchen. I den 83:e minuten hade Ofere en bra nick, som Källqvist räddade. Malmö skapade inga fler chanser, och matchen slutade 1-2.

Örebro – Djurgården

Örebro fick en kanon start i matchen. I den 3:e minuten spelade Roni Porokara fram till Kim Olsen som fälldes av Toni Kuivasto. Domaren blåste för straff. Fredrik Nordback satte den efterföljande straffen säkert i mål. Djurgården hade en hel del problem i det egna straffområdet. När hemmalaget anföll såg det ofta kaotiskt ut. I den 21:a minuten var Magnus Wikström mycket nära att öka på till 2-0, när han nickade ett bra inlägg strax utanför.

Djurgården hade även svårt att skapa något offensivt. I den 28:e minuten hade Sebastian Rajalakso ett bra skott, som dock räddades av Alvbåge.

Örebro var något bättre laget i den första halvleken. Det var dock när att Djurgården kvitterade med två minuter kvar av den första halvleken. Daniel Sjölund spelade fram till Rajalakso som vid straffområdesbågen stillastående sköt en tåpaj mot målet, men Alvbåge räddade.

Fem minuter in i den andra halvleken var Dahlberg mycket nära att kvittera, men han lågt pressade skott räddades av Alvbåge. Djurgården lyfte upp spelet under den andra halvleken, och pressade stundtals tillbaka hemmalaget. Djurgården hade dock svårigheter att skapa några klara målchanser.

Örebro spelade smart under den andra halvleken. Laget bakade hem, och Djurgården tilläts inte skapa något kvitteringsläge. Istället kunde hemmalaget kontra in 2-0 med fem minuter kvar av matchen. Kihlberg startade en kontring där han spelade ut bollen på högerkanten där Marcus Astvald spelade in bollen snett inåt bakåt i straffområdet till Per Johansson som distinkt tryckete in 2-0 högt till höger om Touray. Det blev även slutresultatet i matchen.