måndag 17 augusti 2009

Nattsvart för Djurgården

Fotboll, Allsvenskan, Örebro - Djurgården

Örebro fick en kanon start i matchen. I den 3:e minuten spelade Roni Porokara fram till Kim Olsen som fälldes av Toni Kuivasto. Domaren blåste för straff. Fredrik Nordback satte den efterföljande straffen säkert i mål. Djurgården hade en hel del problem i det egna straffområdet. När hemmalaget anföll såg det ofta kaotiskt ut. I den 21:a minuten var Magnus Wikström mycket nära att öka på till 2-0, när han nickade ett bra inlägg strax utanför.

Djurgården hade även svårt att skapa något offensivt. I den 28:e minuten hade Sebastian Rajalakso ett bra skott, som dock räddades av Alvbåge.

Örebro var något bättre laget i den första halvleken. Det var dock när att Djurgården kvitterade med två minuter kvar av den första halvleken. Daniel Sjölund spelade fram till Rajalakso som vid straffområdesbågen stillastående sköt en tåpaj mot målet, men Alvbåge räddade.

Fem minuter in i den andra halvleken var Dahlberg mycket nära att kvittera, men han lågt pressade skott räddades av Alvbåge. Djurgården lyfte upp spelet under den andra halvleken, och pressade stundtals tillbaka hemmalaget. Djurgården hade dock svårigheter att skapa några klara målchanser.

Örebro spelade smart under den andra halvleken. Laget bakade hem, och Djurgården tilläts inte skapa något kvitteringsläge. Istället kunde hemmalaget kontra in 2-0 med fem minuter kvar av matchen. Kihlberg startade en kontring där han spelade ut bollen på högerkanten där Marcus Astvald spelade in bollen snett inåt bakåt i straffområdet till Per Johansson som distinkt tryckte in 2-0 högt till höger om Touray. Det blev även slutresultatet i matchen.