måndag 17 augusti 2009

GAIS vann bottenmötet

Fotboll, Allsvenskan, Gais - Örgryte

GAIS inledde bottenmötet piggast. I den 6:e minuten slog Wanderson ett inlägg. Pär Eriksson vräkte sig fram men bollen gick över. Örgrytes första chans kom i den 9:e minuten. Markus Anderberg sköt från distans och träffade ribban. Första halvleken bestod mycket av ställningskrig och närkamper på mittplan. Många av anfallen stannade av med en frispark nånstans runt mittcirkeln.

Med tre minuter kvar av den första halvleken var Pär Eriksson nära att ge GAIS ledningen. Han kom fri och fick gott om tid att avsluta men skottet blev för tamt och gick rakt på en utrusande Bengt Andersson som räddade.

0-0 var ställningen i halvtid.

ÖIS började den andra halvleken bra, och det var ÖIS som förde spelet i inledningen. Det var dock GAIS som gjorde första målet. I den 53:e minuten fick Mattias Lindström bollen. Han spelade fram sedan Pär Eriksson som tryckte in bollen. Örgryte försökte lyfta upp spelet under den andra halvleken, men lyckades inte med det. I den 74:e minuten fick GAIS ett jätte läge, när Wanderson och Eriksson kom fria. Wanderson valde att gå på eget avslut istället för att spela fristående Eriksson. Bengt Andersson lyckades rädda Wandersons skott.

Örgryte hade svårt att skapa några kvitteringslägen. Det var närmare 2-0 än 1-1. Bottenmötet slutade där med, med GAIS seger.