måndag 17 augusti 2009

Kalle Anka tidningar dömer ut Liverpool efter en förlust.

Igår förlorade Liverpool på bortaplan mot Tottenham. Liverpool har nämnts som ett av lagen som ska utmana om seger i Premier L. Idag dömer flera svenska tidningar ut Liverpool, efter ett laget förlorat en match. Aftonbladet och Expressen skriver att det inte räcker, eftersom Liverpool förlorade bara två matcher under hela förra året, och då kom laget tvåa.

Det är bara en sak som dessa “Kalle Anka” tidningar har glömt. Liverpool spelade massa oavgjorda matcher förra året, och att det inte är större skillnad att spela lika och förlora. Vid en oavgjord match tappar man ändå två poäng. Om nu Liverpool inte spelar lika många oavgjorda matcher som förra året, och förlorar två matcher borde man ha fler poäng än förra året.

Jag fattar ändå inte att dessa tidningar kan döma ut ett lag efter en förlust. Det känns som att dessa personer som skriver om fotbollen eller idrotten överhuvudtaget inte har så bra koll på det hela.

TA REDA PÅ FAKTA FÖRST INNAN MAN SKRIVER NÅGOT. Det är mitt råd till er som skriver. Visst kan alla skriva fel, eller få fel fakta. Det är en sak att skriva fel fakta på bloggar och privata hemsidor än i rikstäckande tidningar. Men som sagt det är få som läser dessa “Kalle Anka” tidningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar