söndag 16 augusti 2009

PSV besegrade Ajax

PSV Eindhoven vann toppmötet mot Ajax med 4-3 på söndagen. Matchen började dock illa för hemmalaget efter en jättetabbe av Andreas Isaksson. I den 2:a minuten stod Isaksson för en riktig tavla. Isaksson skulle ta emot en hemåtpassning men misslyckades totalt. Bollen hamnade hos Luis Suarez som enkelt kunde runda svensken och rulla in 1-0. I halvtid stod det 2-1 till Ajax efter att PSV:s Balázs Dzsudsák först kvitterat till 1-1 och Suarez sedan gjort  sitt andra mål i matchen.

De andra havlevleken blev riktigt målrikt och PSV drog det längsta strået. Otman Bakkal kvitterade till 2-2 i början av den andra halvleken och några minuter efteråt kunde Dzsudsák ge hemmalaget ledningen med 3-2.

Men Urby Emanuelson kvitterade till 3-3 strax efteråt. Matchen stod sedan och vägde fram till den 73:e minuten. Sedan klev mittfältaren Bakkal fram och avgjorde tillställningen genom att trycka in 4-3.