söndag 16 augusti 2009

Tottenham slog Liverpool

Tottenham tog en fin skalp när laget besegrade Liverpool på hemmaplan. Första halvtimme var en chansfattig historia. Det blev mycket spel på mitten, med mycket kamp. Hemmalaget avslutade dock starkt sista kvarten. I den 31:a minuten hittade Luka Modrić fram till Robbie Kean, som fick helt omarkerad nicka bollen. Reina i Liverpool-målet gjorde en bra räddning. Tre minuter senare var det dags för en ny duell mellan dessa två. Kean kom återigen fri, och försökte lobba bollen över Reina som fick upp en hand, och lyckades rädda. Liverpool hade svårt att skapa något framåt. Lagets anfallsförsök stoppades ofta på den sista tredje delen. 1-0 var ställning i halvtid.

Liverpool fick bättre fart på sitt spel i inledningen av den andra halvleken. I den 54:e minuten Glen Johnson igenom, och blev fälld av målvakten Gomez. Domaren blåste då för straff. Steven Gerrard satte den efterföljande straffen säkert i mål.

Liverpools glädje varade i drygt fyra minuter. Tottenham fick en frispark, som Modrić slog. Inne i straffområdet gick vänsterbacken Assou-Ekotto upp och nickade in 2-1 för Tottenham. Liverpool jagade sedan en kvittering, och slutet av matchen innehöll ett par straffsituationer. Någon mer straff fick inte Liverpool med sig, och Tottenham tog hem alla tre poäng.