söndag 16 augusti 2009

Rooney sköt Man Utd till seger

Matchester Utd besegrade som väntat Birmingham på hemmaplan. Hemmalaget hade stor spelövertag i den första halvleken. I den 10:e minuten var Manchester nära att ta ledningen, när Wayne Rooney spelade Nani, som sköt rakt på målvakten. Två minuter senare hade Rooney ett bra avslut, men Joe Hart gjorde åter en bra räddning. Det var stundtals spel mot ett mål, och Birmingham stack upp bara några gånger i anfall. Hemmalaget tog ledningen i den 33:e minuten. Nani slog ett inlägg, som nådde fram till Rooney. Rooney nickade bollen i stolpen, men fick ta på sin egen retur, och rakade in bollen i mål. Bortalaget hade inte många chanser, men i den 37:e minuten var det mycket nära en kvittering. Franck Queudrue nickade en hörna. Bollen såg ut att gå i mål, men på mållinjen nickade Patrice Evra bort bollen.

I slutminuten var fick Fletcher ett jätte läge. Nani spelade in bollen till en fristående Fletcher som lyckades missa målet. Manchester gick till halvtids vila med 1-0-ledning, och sett till spelövertaget var det helt rättvist.

I den andra halvleken jämnade gästerna ut spelet något, men det var Man Utd som kontrollerade händelserna. Båda lagen skapade ett par bra lägen. Bästa kvitteringschansen för bortalaget kom i den 78:e minuten. Benitez tog sig igenom från vänstersidan, och kom fri med Foster. Benitez fick på ett bra skott, men Foster i målet gjorde en kanon räddning. För hemmalaget var inhopparen Michael Owen bästa läge på stopptid, men trots friläget missade Owen att göra mål. Man Utd vann matchen rättvist, och laget kanske borde ha gjort någon mer mål.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar