lördag 12 september 2009

Fjärde raka för Manchester City

Fotboll, Premier League, Manchester City v Arsena

Manchester City tog sin fjärde raka seger, när man på hemmaplan besegrade Arsenal. En viss Emmanuel Adebayor hamnade i fokus då han firade sitt mål framför Arsenals fansen.

City ägde matchen och i den 20:e minuten tog man rättvist ledningen i matchen. Barry slog en frispark som hittade Micah Richards. Han nådde högst inne i straffområdet, och nickade in ettan. Målet blev omdiskuterad då Richards stod i offside.

I inledningen av den andra halvleken hade både Gallas och Bendtner varsitt läge att kvittera, men Given i målet svarade för ett bra fina räddningar.

I den 63:e minuten kvitterade Arsenal genom Robin van Persie. Rosicky hittade van Persie med ett instick och holländaren gjorde en fantastisk vändning. Han stångade sig fram, la över bollen på högerfoten och skickade iväg ett lågt skott som smiter in i bortre hörnet.

Tolv minuter senare återtog City ledningen i matchen. City ställde snabbt om genom Richards. Richards bröt in och lurade en försvarare innan han serverade Craig Bellamy i sidled. Bellamy skickade sedan bollen i mål.

I 80:e minuten slet sig Adebayor loss centralt och skickade in 3-1-målet med en välriktad nick på ett högerinlägg. Anfallaren, som värvades för en stor summa från Arsenal i somras, sprang sedan över hela planen för att fira målet framför sina gamla supportrar, som uppenbarligen inte gillade initiativet.

Adebayor, som fick gult kort för händelsen, fick sedan se Shaun Wright-Phillips trycka dit 4-1 på ett friläge bara några minuter senare. Arsenal lyckades dock reducera på slutet när inhopparen Tomas Rosicky gjorde 4-2.

I och med segern är Manchester City i delad topp i Premier League med full pott efter fyra omgångar. Det är klubbens bästa start på 48 år, men då handlade det om dåvarande division ett.