lördag 12 september 2009

Viktig seger för Kalmar

Fotboll, Allsvenskan, Trelleborg - Kalmar

Kalmar besegrade Trelleborg på bortaplan med 1-2. Kalmar ledde med 0-1 efter den första halvleken och ledningen var logisk. Trelleborg blev pressade i försvarsspelet och kom inte till offensivt. Ricardo Santos gjorde 0-1 på en bjudning av Peter Abelsson i den 18:e minuten. Daniel Mendes hade sedan flertalet chanser att utöka ledningen men hade ingen vidare skärpa i sina avslut.

Kalmar började även den andra halvleken bra, och Daniel Sobralense var nära att öka på till 0-2 i den 48:e minuten.

Istället kvitterade hemmalaget sex minuter in i den andra halvleken. Jensen slog en bra passning där Andreas Wihlborg nickade bollen i marken och i en båge över Wastå i målet.

Kalmars segermål kom i den 58:e minuten. Kalmar kontrade genom Abiola Daudam som till höger i straffområdet stänkte bollen rakt upp i krysset.

Kalmar var sedan närmare 1-3, än Trelleborg 2-2.