lördag 12 september 2009

Storseger för Bayern München

Inför ögonen på nära 80.000 åskådare krossade Bayern München hemmalaget Borussia Dortmund med 5-1.

Det var emellertid Dortmund som öppnade målskyttet efter tio minuter, genom Mats Hummels. Spelet var stundtals underhållande och målfarlige Mario Gomez kvitterade, med 35 minuter spelade.

Efter pausvila lade Bayern in en  högre växel direkt från avspark och Sebastian Schwinsteigers lednngsmål kom bara fyra minuter in på halvleken. Gästerna malde sedan ner sitt motstånd sakta men säkert. Franck Ribery uttökade ledningen efter 65 minuter, innan Thomas Müller gjorde två mål i följd och faställde slutresultatet till 1-5.

I lördagens svenskmöte i Bundesliga, gick den bänkade mittbacken Per Nilsson segrande ur mötet mot Bochums två svenskar, Andreas Johansson och Matias Concha. Johansson kunde inte göra mycket åt att hemmalaget vann komfortabelt med 3-0. Concha byttes in i samband med den andra halvlekens början och fick därmed äntligen hyfsat med speltid, utan att göra ett kanoninhopp.

Källa:sportal