lördag 12 september 2009

Nytt mål av Ibrahimović

Två matcher. Två mål. Zlatan Ibrahimović levererar i Barcelona. Svensken gjorde ett mål och spelade läckert fram till det andra när Getafe besegrades med 2-0.

Madridklubben Getafe blev ingen lätt match för Barcelona på lördagskvällen. Hemmalaget var klart bättre i den första halvleken och hade två bollar i målramen.Fotboll, La Liga, Barcelona - Sporting Gijon

I den 12:e minuten träffade Juan Angel Albín ribban med ett vänsterskott och efter en halvtimme sköt Adrian Gonzalez i stolpen.

Barcelona däremot spelade långsamt och utan idéer. Barcas enda chans kom i slutet av halvleken när Ibrahimović frispelades av Jeffrén Suárez. Men hemmamålvakten Oscar Ustari kom ut snabbt och klarade skottet från svensken.

Barcas manager Pep Guardiola startade med Ibrahimović på topp tillsammans med Pedro och Jeffrén Suárez. Lionel Messi fick börja på bänken som också innehöll stjärnor som Thierry Henry och Andrés Iniesta.

Efter 15 minuter av andra halvleken kände sig Guardiola nöd och tvungen att byta ut Pedro och Jeffrenin mot Messi och Iniesta. Den sistnämnde gjorde comeback sedan han blev skadad i Champions league-finalen mot Manchester United i slutet av maj.

Med dessa två på plan ändrades matchbilden. Barca hittade ytor och producerade målchanser. Zlatans ledningsmål kom i den 66:e minuten sedan han fått en lång tå på bollen efter ett inspel från vänster. Bollen gick in vid den vänstra stolpen - helt otagbart för Ustari.

Vid 2-0-målet bjöd Ibrahimović sin anfallskompis Messi på en snygg passning på halvvolley och argentinaren mötte med pannan och nickade bollen i mål.

I den första matchen mot Sporting Gijon gjorde Ibrahimović 3-0-målet.