lördag 12 september 2009

Oavgjort för Elfsborg

Fotboll, Allsvenskan, Elfsborg - Gais

Det blev bara 2-2 för Elfsborg på hemmaplan mot GAIS. Där med tappade Elfsborg viktiga poäng i toppstriden, men GAIS tog en viktigt poäng i bottenstriden.

Elfsborg hade mest boll i den första halvleken, men GAIS skapade lika många lägen som hemmalaget. I den 36:e minuten gjorde GAIS 0-1, men domartrio hittade en offside, som var mycket märklig.

Fyra minuter senare gav Anders Svensson hemmalaget ledningen. En högerhörna skruvades utåt något till Svensson som direkt på volley slog in bollen i mål. Behärskat i bortre krysset och mycket vackert.

I den 43:e minuten kvitterade GAIS genom Wanderson. Wanderson sköt från 16-17-meter en boll som studsade förbi Ante Cović.

I andra halvlek blev det mer och mer Elfsborg som gjorde offensiva byten och flyttade fram spelare. Sedvanlig ineffektivitet i kombination med en het Dime Jankulovski gjorde att det oavgjorda resultatet såg ut att stå sig matchen ut.

I den 64:e minuten fick hemmalaget ett jätteläge där bollen kom till Deni Avdić, som sköt mot öppet mål. Dime Jankulovski kom från ingenstans, och gjorde en kanon räddning.

Med fyra minuter kvar av matchen gjorde Amadou Jawo 2-1, som fri med Jankulovski satte dit 2-1. Trots det sena målet gav inte GAIS upp, utan laget kom tillbaka.

GAIS lyfte upp spelet och i den 90:e minuten kom det rättvisa kvitteringen. Kenneth Gustafsson sköt och Cović lämnade en retur som Eyólfur Hédinsson dundrade i mål.

2-2 blev slutresultatet.