onsdag 7 oktober 2009

22:a raka hemmaseger för Färjestad

I våras räddade han Södertälje kvar i elitserien. Men på tisdagskvällen sänkte Henrik Karlsson sina gamla lagkaIshockey, elitserien, Färjestad - Skellefteåmrater — och tog sin femte raka seger som Färjestadsmålvakt. 3—1 betydde 22:a raka hemmasegern.

Färjestad fick en drömstart på matchen och redan efter 36 sekunder petade landslagscentern Johan Andersson in 1—0-målet bakom Pontus Sjögren som fick chansen i Södertäljemålet i stället för småskadade Björn Bjurling.

- Vi fick precis den start vi inte ville ha. Ska man vinna mot Färjestad måste alla vara med från start, man har inte råd med en startsträcka, säger Södertäljetränaren Peter Popovic.

Men Södertälje replikerade snabbt. Nye Jiri Bicek fortsatte att visa att han är het framför mål och gjorde sitt tredje mål på fem matcher med ett handledsskott i krysset.

Färjestad ägde dock perioden och återtog ledningen med drygt två minuter kvar. Per Åslund snodde pucken av Ryan Glenn innan han rundade Sjögren och satte pucken.

Marcus Johansson såg sedan ut att ha avgjort matchen med sitt 3—1-mål i början av andra perioden men en Södertälje-time out fick önskad verkan och gästerna ryckte upp sig rejält. Hade det inte varit för förre Södertäljemålvakten Henrik Karlssons storspel i mål hade man varit ikapp snabbt. Men nu stod Karlsson emot gång på gång.

- Hade vi ett "Monster" i mål i fjol så har vi i alla fall en "Jätte" nu. Henrik var ruggigt bra och jag skulle säga att han håller kvar oss i matchen i andra perioden, säger Färjestadstränaren Perra Johnsson.

- I andra perioden faller vi ihop med hela laget, säger Karlsson som besväras av en axelskada från när Färjestad mötte Rögle den i premiären.

- Men det funkar faktiskt bättre på isen än utanför. Men det är ingen fara, lugnar han.

Förra säsongen kom han till den då avhängda jumbon Södertälje från Malmö inför slutspurten av serien. Med sitt målvaktsspel hade han sedan stor del i att klubben via kvalserien klarade nytt kontrakt. Nu ställdes han mot sitt gamla lag.

- Det är speciellt faktiskt. Det är svårt att trycka på vad men det blir speciellt när man får träffa gamla grabbar man spelat med.

Segern som Färjestad tog innebar att man nu tagit 22 raka vinster hemma i Karlstad. Södertälje försökte även i tredje perioden men chanserna man skapade var sällan särskilt heta.

Och när de väl kom — då stod Henrik Karlsson i vägen.

"Jätten" som ersatt "Monstret".

TT

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar