onsdag 7 oktober 2009

Alla nya mobiler med Windows Phone

Imorgon börjar de första telefonerna med Windows Phone att säljas i svenska butiker. Större möjligheter att styra telefonen med fingrarna i stället för pekpenna, förbättrad webbläsare och mediapspelare är några av nyheterna.
Enligt Microsoft rör det sig om totalt 16 modeller som nu är lanserades och aktuella för Sverige. Under oktober kommer merparten av de helt nya modellerna, ett par börjar säljas först i november och sedan tidigare finns det ett antal telefoner ute i handeln som kommer att kunna uppgraderas utan kostnad.
Mest intresant är kanske Toshibas entré på den svenska marknaden i form av den stora och kraftfulla mediamobilen TG01.
En annan ny spelare är Acer som kommer med tre modeller: NeoTouch, BeTouch E200 och BeTouch E100. Mobil har tidigare berätta om NeoTouch, som då gick under beteckningen F1. Den kommer att konkurrera med TG01 då det också är mediamobil med imponerande prestanda.
BeTouch E200 är en skjutmobil där en vanlig knappsats döljer sig bakom skärmen. E100 är en enkel pekskärmsmobil där man kan förvänta sig ett lågt pris.
ZTE har nyligen börjat sälja sin lågprismobil F102 i Sverige. Inom kort kommer man också att introducera två Windows-mobiler i Sverige.
Nu har det också blivit officiellt att även HTC kommer med en ny modell i den största klassen för mediamobiler.

Touch HD2, för Mobils läsare känd som Leo, ska ersätta Touch HD. HD 2:s högupplösta skärm (480x800 bildpunkter) är den första kapacitiva skärmen som sitter i en Windows-telefon. Touch HD 2 kommer att börja säljas under november.
Sedan tidigare har HTC också utlovat uppdateringar till version 6.5 för de redan lanserade modellerna Snap, Diamond 2, Touch Pro 2 och Touch 2. Av dessa finns alla utom Touch 2 redan ute i butikerna sedan en längre tid tillbaka.
Även Samsung har lanserat ett antal modeller som kommer att få den nya versionen av Microsofts operativssystem då de börjar säljas. Det gäller Omnia II, Omnia Pro, Omnia Lite och B7330.
Bland nya Windows Mobile-telefoner får också räknas Sony Ericssons X2. När det gäller X2 är tidpunkten för säljstart något oklar, men en kvalificerad gissning skulle kunna vara omkring månadskiftet oktober-november.

Idag presenterar Microsoft den nya versionen av sitt operativsystem för mobiler, Windows Phone, även kallat Windows Mobile 6.5. En rad nya modeller lanseras samtidigt och tillverkarna Toshiba, Acer och ZTE släpper sina första Windows-mobiler i Sverige.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar