onsdag 7 oktober 2009

Ny förlust för Linköping

Ishockey, Elitserien, Djurgården - Linköping

Foto:Bildbyrån

Sportsligt sett har det varit över förväntan för Djurgården.
Publikmässigt har säsongsstarten samtidigt varit en stor framgång.
Hemmamatchen mot Linköping blev bevis för båda delarna - seger, 2-1, inför drygt 6 000.


-Kollegor runtom i landet är oroliga över sina publiksnitt men vi känner att hockeyn är på uppgång i Stockholm, säger klubbdirektören Tommy Engström till TT.

Stockholm och hockey har annars inte varit någon framgångsrik kombination de senaste säsongerna. Under flera år gapade läktarna tomma i Globen innan Djurgården permanent flyttade över till Johanneshov.
Den här säsongen har dock börjat annorlunda.

Segern över Linköping var säsongens första på hemmais men också ett bevis på att hockeyn har börjat att leva igen i Stockholm.


-Jag har under mina tolv år i Djurgården inte upplevt att vi haft utsålt i de två första matcherna och inte heller att hockeyn varit så het redan i september, säger Tommy Engström.


De två matcherna han talar om är mot dels Modo i premiären (8 094 åskådare), dels mot Brynäs.

Sviten sprack mot Linköping men 6 011 åskådare gör att man ändå ligger över budgeterat publiksnitt.


-Vi har budgeterat med 6 500. Rent ekonomiskt betyder 1 000 extra personer över budgeten cirka 200 000 kronor extra.


Förklaringarna till publikintresset är flera enligt Engström:


-Vi har jobbat hårt med att försöka locka folk, sedan går det ju i cykler. Vi kände redan under andra halvan av förra säsongen att hockeyn var på väg upp.

TT: Hur stor betydelse har det att Djurgården fotboll har det tungt?

-Jag hoppas att det inte är så utan vi vill tro att det finns utrymme för båda idrotterna. Kanske har det betydelse men framförallt handlar det om att vi levererat sportsligt.


Det gjorde man också mot Linköping även om det inte var någon storleverans - målmässigt i alla fall. Djurgården tryckte på för fullt från start, etablerade ett tryck som gav resultat efter 8.21 då Michael Holmqvist petade in 1-0.

Ett paralyserat Linköping fick hjälp in i matchen genom fyra raka djurgårdsutvisningar. Då klev i stället målvakten Gustaf Wesslau fram och blev Djurgårdens mest klart lysande spelare. Han räddade tio skott i andra perioden och höll ut ända till 14.40 när Niclas Hävelid kunde kvittera.

Ett par minuter senare kunde dock David Printz sprätta upp säsongens andra mål och segermålet för Djurgården.

-Otroligt skönt att vinna och ta sin första trepoängare på hemmaplan. Vi kämpar på som fan, sade Printz.

Det var egentligen bara en sak som inte fungerade för Djurgården, nämligen båsdörren. I avdelningen "pinsamma fel" var den krånglande dörren till utvisningsbåset en given kandidat. Tre man lyckades inte få upp den då Niclas Falk till slut fick sätta sig i Linköpings bås innan problemet ordnade sig.

TT

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar