tisdag 20 oktober 2009

AZ snuvade Arsenal i 93:e

Fotboll,  UEFA Champions League, AZ Alkmaar v Arsenal

I matchens sista stopptidsminut kvitterade Mendes da Silva till 1-1 för AZ Alkmaar hemma mot Arsenal med ett drömmål. Pontus Wernbloom byttes in i slutminuterna.

AZ Alkmaar behövde bara ett skott på mål för att få med sig en poäng i mötet med Arsenal. I den 93:e minuten nickade inhopparen Graziano Pellé ner bollen till Mendes da Silva, som med en drömträff drämde in bollen bakom målvakten Vito Mannone.

Den förre IFK Göteborgspelaren Pontus Wernbloom fick hoppa in i den 85:e minuten men hade inget med kvitteringen att göra. Rasmus Elm fick inte spela enligt Uefas regler eftersom han tidigare representerat Kalmar i Champions League-kvalet.

Arsenal tog ledningen i den 36:e minuten efter slarv från försvararen Nicklas Moisander. Finländarens felpass hamnade hos Andrej Arsjavin som i ett fint samarbete med Robin van Persie gav Cesc Fabregas öppet mål. Spanjoren kunde enkelt raka in 1-0.

"Gunners" behåller ledningen i grupp H på sju poäng trots det oavgjorda resultatet på tisdagen. Den andra matchen i gruppen, mellan Olof Mellbergs Olympiakos och Standard Liege, slutade 2-1 till grekerna som ligger tvåa på sex poäng.

Källa:Eurosport.se