tisdag 20 oktober 2009

Rubin Kazan skrällde mot Barcelona

image Foto:Marca.com

Det blev en galen Champions leaguekväll.
Barcelona förlorade överraskande mot ryska Rubin Kazan, 1—2, trots bra spel av Zlatan Ibrahimović,

Rubin Kazan chocköppnade mot Barcelona i Champions league-mötet — 1—0 efter en minut. Zlatan Ibrahimović kvitterade efter en bra prestation för ett Barca som inte imponerade. Svensken fick sedan se de ryska gästerna göra segermålet på en kontring.

Barcelona ägde bollen men spelet hemma på Camp Nou var inte bländande. Alltför ofta blev spelarna för stillastående och bollen fastnade på det höga Rubin Kazan-försvaret. Då och då glimrade dock titelförsvararna till — som när Zlatan Ibrahimović gjorde 1—1. Två minuter in i andra halvlek tog den svenske anfallaren ner Xavis långa passning efter en perfekt löpning. Skottet placerade han intill målvaktens bortre stolpe mycket kyligt. Zlatan, som stod över senaste ligamatchen på grund av knäskada, var mycket pigg hela matchen och hade flera chanser, bland annat en ribbträff med tio minuter kvar. Men vad hjälpte det.

Kazan, debutanter i Champions league-gruppspelet, spelade taktiskt och visade på skicklighet. 1—0-målet var en delikatess. Alexander Ryazantsevs distansskott gick högt invid högra stolpen utom räckhåll för Barca-målvakten Victor Valdes. 2—1 var en kontring av hög klass i 73:e minuten. Passningen fram till Gökdeniz Karadeniz var perfekt och målskytten hittade in mellan försvararna och lyfte in bollen bortanför Valdes.

Zlatans Barcelona har nu en seger, en oavgjord och en förlust i gruppspelet.