tisdag 20 oktober 2009

Dubbelsmäll för Liverpool

Fotboll,  UEFA Champions League, Liverpool v Lyon

Krisen blir allt djupare i Liverpool. På tisdagskvällen kom två nya smällar för Rafael Benitez: förlust mot Kim Källströms Lyon med 1-2 och fortsatta skadeproblem för superstjärnan Steven Gerrard, som tvingades utgå i första halvlek.

I lördags sänkte en badboll Liverpool när Sunderland vann med 1-0 på Stadium of Light. Och motgångarna fortsätter för engelsmännen. Lyon skrällde rejält på tisdagskvällen och tog sin tredje raka seger när laget vann med 2-1 på Anfield.
Stor matchhjälte för bortalaget blev inhopparen Cesar Delgado, som rakade in segermålet på stopptid och därmed fullbordade fransmännens vändning.

BRA INSATS AV KÄLLSTRÖM

Yossi Benayoun gav visserligen hemmalaget ledningen i 41:a minuten, men i den andra halvleken reste sig Lyon. Maxime Gonalins kvitterade i den 72:a minuten och på stopptid kom segermålet som innebär att laget har maximala nio poäng efter tre spelade matcher.

Kim Källström spelade hela matchen för bortalaget och stod för en bra insats. Svensken svarade för ett par vassa framspelningar och hade dessutom ett flertal skott, dock utan att träffa mål.

GERRARD UTGICK TIDIGT

Liverpool däremot har försatt sig i ett riktigt prekärt läge. Laget har bara tre poäng efter tre matcher och är nu pressat att ta poäng mot Lyon på bortaplan för att inte riskera att missa åttondelsfinal.
Och inte nog med det. Redan i den 25:e minuten tvingades lagkaptenen Steven Gerrard utgå. Det är ännu oklart varför, men har med stor sannolikhet att göra med mittfältarens tidigare ljumskproblem.
Om stjärnan kan medverka i lagets match mot Manchester United återstår att se.

Källa:Eurosport.se