tisdag 20 oktober 2009

Svennis tackar nej till Sverige

Sven-Göran Eriksson tar inte över efter Lars Lagerbäck som förbundskapten för det svenska fotbollslandslaget.

-Svennis ringde mig och sa: Ägarna satte stopp för min idé, säger Lars-Åke Lagrell, ordförande i Svenska fotbollförbundet, till TV4 Fotbollskanalen.
-Det hade helt enkelt kört ihop sig för honom.

Det var alltså Notts Countys ägare, där Eriksson är sportchef, som hade satt stopp för Eriksson att kunna tacka ja till förbundskaptensjobbet i Sverige.

TT pratade med förbundsordföranden Lagrell bara några minuter innan han fick beskedet från Eriksson. Då sade Lagrell att Eriksson inte lovat något, men att förbundet inte heller lovat Eriksson något.

-Vi har bara haft en diskussion med honom för att se om han skulle kunna vara en kandidat, säger Lagrell till TT.
-Men vi har en handfull personer som vi pratat med. Vi gör som alla gånger som vi tillsatt förbundskapten, att vi har ett antal personer som vi pratar med. Även tidigare har Svennis varit med i den diskussionen.

På tisdagen berättade Henrik Larsson att han bestämt sig för att sluta spela fotboll. När han för några veckor sedan beslöt sig för att sluta i landslaget, gick några landslagskompisar ut och marknadsförde honom som ny förbundskapten. Men det är inte aktuellt just nu.

-Vi har aldrig diskuterat den frågan, eftersom han varit spelare ända till i dag. Jag utesluter inte att Henke kan ha en roll i svensk fotboll i framtiden, men jag tycker att man ska låta folk sluta först och sen se om intresset är tillräckligt stort för att ta ett engagemang. Är det det, är det ingen som betvivlar hans kompetens, men först bör man ha ett motsvarande uppdrag i en förening, det är det naturliga, säger Lagrell.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar