fredag 9 oktober 2009

HV 71 krossade Färjestad

HV71 vann den tidiga seriefinalen mot Färjestad med förkrossande 8-0. Jönköpingslaget vann tack vare en rivstart och ett högeffektivt power play. Backen David Petrasek gjorde hela sex poängHV_jublar01. "En helt komplett match, allting fungerade perfekt", sade Petrasek.

HV71 har gjort mål på mer än vart tredje power play i årets elitserie. Normalt får man vara nöjd med utdelning på vart femte försök, så HV:s statistik är alltså riktigt bra.

Matchen mot Färjestad blev inget undantag. Hela fem av målen kom i power play.

Och som vanligt var det femman med Davidsson, Thörnberg, Voutilainen, Petrasek och Puistola som stod för poängen.

- Vår femma har spelat power play tillsammans i tre år nu, vi känner oss verkligen bekväma och vet var vi har varandra, sade backen David Petrasek som blev matchens främste poängplockare med tre mål och tre assist.

Ingen HV-back har någonsin gjort sex poäng i en match tidigare. Petrasek var dessutom på isen vid alla åtta mål denna kväll.

- Jag har nog gjort bättre matcher tidigare, särskilt i slutspel. Men det här var en kväll när allt man gjorde blev farligt.
Det kommer alltid att vara en speciell match i min karriär, sex poäng gör jag aldrig igen.

Petrasek är en spelare precis på gränsen till landslaget.
Han har representerat Tre Kronor varje år de senaste fyra säsongerna, men har aldrig fått spela VM.

- Det där tänker jag inte på alls. Speciellt inte en sån här kväll. Men formen är bra. Jag känner att jag måste prestera med tanke på det stora förtroende jag får, sade HV-backen.

HV kom till spel med bränsle i form av fjolårets finalförlust och dessutom säsongens första förlust i tisdagens match mot Brynäs.

Det bränslet räckte till en rivstart som avgjorde matchen. 3—0 efter första perioden, och sedan orkade Färjestad aldrig resa sig.

- Vi var verkligen sugna på revansch, därför känns det extra bra att få göra en sådan här match i det här läget, sade Petrasek.

HV är det lag i elitserien som drabbats av flest utvisningsminuter.
För fjärde året i rad. Inte sedan säsongen 2005/2006 har något annat lag vunnit utvisningsligan.

Men i denna match lyckades HV bra med att hålla sig borta från utvisningsbåset. Laget behövde inte spela box play förrän i tredje perioden.

- Våra forwards gjorde en fantastisk insats, vi backar behövde nästan inte göra någonting, sade Petrasek.

Färjestad hade svårare att hålla sig på banan. Och det utnyttjade alltså HV skoningslöst.

TT

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar